Retró hétvége Debrecen környékén – ajánló

Idén augusztusban nem a Balaton-parton, hanem Debrecen környékén tartja meg a MÁV az idei második retró hétvégét. Ráadásul hosszú hétvége lévén rengeteg helyre eljutnak a vonatok debreceni indulással. Eljuthatunk retró vonatokkal Füzesabonyba, Tiszalökre, Mátészalkán át Fehérgyarmatra,

Budapestről is indul nosztalgikus szerelvény, melyeket szombati napon V63 és V43 vontat, vasárnaptól pedig egy Samu testesíti meg. Egész hétvégén retró étkezőkocsik is csatlakoztatva lesznek némely IC vonathoz, melyek elérnek Munkácsra, illetve Fehérgyarmatra is, valamint a körIC-ben is találkozhatunk velük. A Samu (Bvmot) motorvonatok 2 napon keresztül fognak ingázni, míg a V43/V63 páros kedden tér vissza Budapestre.

Utazhatunk a vonalakon 424-es gőzös, vagy M61 vontatta szerelvényekkel, de közlekedni fog M41, M44, MDa, M40, sőt, még egy Uzsgyit is bevetnek.

És akinek nem elég a retró vonat, hanem még buszmegszállott is, az a vonat után 280-as csuklós buszokra szállhat Nyíregyházán, Tiszalökön, Balmazújvárosban.

Részletes program a MÁV honlapján olvasható.
(Borítókép forrása: MÁV)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .